What happen to Apple Mecca?

Are you one of the person who forwarded this pictures before saying that a bar look like Kaabah will be open in New York?
Actually, I think that the building cover with black ‘cloth’ during the contruction. Now you see what happen after the building is finished. This is Apple Store -Fifth Avenue. Build from glass and in cube shape.

More picture resource: Click here
Pengajaran:

  • Jangan emosional tak bertempat(selidik dulu keshahihan maklumat) sambil forward mengatakan ia menghina Islam.
  • Selidiki dulu maklumat. Nanti orang cakap orang Islam ni jahil dan suka buat fitnah.

Ingatlah firman Allah ini

Firman Allah : “Dan janganlah kamu mengikut apa yang kamu sendiri tidak mempunyai pengetahuan mengenainya.Sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati; semuanya akan ditanya tentang apa yang dilakukannnya.”(Surah Al-Isra’: 36).

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

4 Responses to What happen to Apple Mecca?

  1. eDoTz berkata:

    haaa? aku x pnah dpt lg forward email psl cite ni.. sebbaik aku bace kat blog ko dulu. hehe

  2. WiNz berkata:

    apela, camane bole xtau plak.. kan cite lame ni..
    mcm jaf ckp, diorg saje je cover cube tu, nk jdkan surprise.

    moral of the story: sblm kite forward ape2 emel pun, selidik dulu..

  3. jafni berkata:

    Ada..dulu punya cite.

  4. P berkata:

    Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.

    (Al-Hujuraat 49 : ayat 6)

    Yup! Setuju sangat cakap Jeff. Sokong!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: