Hiburan dulu-dulu

Masa aku kecik-kecik,aku ada tengok jiran aku punya game. Tak silap aku Atari.Yang pakai tape tu.atari2600Lebih kurang macam dalam gambar ni. Tapi aku tak taula model apa. Kemudian,masuk sekolah rendah,lebih kurang darjah 4-5, aku dengan abang aku pakat beli satu game, Brick Game. Masa tu, layan gila game tu sampai jahanam dengan sendirinya.mr_9999_brick_game_9999_in_1 Imej kat skrin makin lama makin malap. Pakai bateri baru pun tak boleh. Itulah game digital aku yang pertama. Pakai duit sendiri tu. Habis duit raya aku time tu.Hahaha.Pastu aku terpengaruh dengan dunia komik. Macam-macam komik. Mula-mula sekali komik Doreamon. Masuk sekolah menengah komik Hong Kong lak. Alam Perwira,Pedang Setiawan,Dewata Raya,Juara Wira, Pendekar Laut. Dalam masa yang sama, komik Dragonball tengah hot masa tu. Sebab masa tu, Goku baru jadi super saiya. Aku tak layan game masa tu sebab tak tau sangat komputer. Itu je hiburan masa tu. Tambahan duduk asrama. Apa boleh buat lagi selain membaca komik.

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: