Restoran Pak Ya:Chinese Muslim Food


Semalam saya dan isteri pergi makan malam di satu restoran di Kg Pandan Dalam. Restoran ini menyediakan makanan Cina. Tokey kedai dia Cina Muslim yang masuk Islam sekeluarga. Oleh kerana dia sukar mendapat makanan Cina yang halal, lalu dia membuat sendiri restoran masakan Cina. Makanan agak murah dan rasanya memang marvelous (pada pendapat akula). Yum-yum..saya pesan harka mee, isteri saya pesan kuetiaw daging halia. Bermacam-macam masakan ada di restoran ini. Boleh cuba.

Update March 2012: Restoran Pak Ya sudah berpindah ke Galaxy Ampang di corner plaza tersebut. Betul-betul bertentangan Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya.

DSCN1385

Menu

menu mee

menu mee

Papan tanda Jalan2 cari makan Tv3

Papan tanda Jalan2 cari makan Tv3

kuetiaw daging halia

kuetiaw daging halia

Harka mee

Harka mee

 

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

15 Responses to Restoran Pak Ya:Chinese Muslim Food

  1. -aina- berkata:

    en.jeff boleh bagi address penoh x? (sblm aku google map petanya~)
    hehehe

  2. jafni berkata:

    aisey..aku lupa nak taruk directionnya..nanti aku taruk.

  3. Aidilangelo berkata:

    Ni blog Jafni ke blog Maria Tunku Sabri @ Jalan2 Cari Makan?

    Larik! Ekekekekekekekekekkee

  4. -aina- berkata:

    ok gak bagi direction. tgk google map mcm tak nmpk jalan nak masuk😉

  5. ara berkata:

    mkn kt sini mmg best. to those yg mmg t’cari2 halal chinese food, this is the right place to go..sure x regret bile mkn kt sini

  6. sarina berkata:

    MEMANG SEDAP makan kat sini dan murah. hari ni pi lagi makan, ada menu baru. chicken mayonis. sapa nak pi restoran ni tak tahu tempat, boleh email saya untuk direction. restoran ni depan rumah saya. PASTI TAK KECEWA.

  7. sarina berkata:

    kat kedai pak ya ni, apa yang tertulis dimenu, boleh dikatakan semua ada. Kalau pergi ke restoran chan abdullah kat taman melawati, tanya ni tak de, tanya tu tak de….

  8. sofie berkata:

    try authentic chinese food at restoran hj sharin low at jalan wangsa5a@bukit antarabangsa (roasted duck & lamb pun ada) and Restoran mukmin@ section 19 of shah alam. Best!

  9. zaid berkata:

    macam maner nak dapat contact no. igt nk try catering dorang

  10. fuzzy berkata:

    restaurant pak ya chinese muslim tu,.. ada jual ketam batu (mud crab) la, kan HARAM ketam tu?
    better korang pikir dulu sebelum nak pegi makan kat sana. takde status HALAL kat restaurant tu.. so, pandai2 la ye.

  11. jafni berkata:

    mud crab tu merujuk kepada ketam nipah iaitu ketam yang halal dimakan manakala ketam batu merujuk kepada ketam raja yang dikatakan haram tu.Ketam batu dan ketam nipah dua makhluk yang berbeza.Wallahua’lam.

  12. ketam nipah berkata:

    buat malu je..ketam batu n ketam nipah pun xreti nak bezakan..fitnah je keje..tanya uia..

  13. Hamidah Jamaluddin berkata:

    balik kapg aku tangkap ketam batu bakar sendiri sedap gila..sampai sekarang terasa sedapnya

  14. jafni berkata:

    yeke sedap.tak pernah makan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: