Celcom atau Maxis Broadband?

Antara celcom broadband dan Maxis broadband mana yang lebih baik? Ini persoalan yang kadang-kadang memeningkan kepala pengguna internet di Malaysia. Macam mana nak tahu ni samada celcom lebih baik atau Maxis? Sebenarnya bergantung pada tempat anda. Kalau tempat anda, coverage 3G untuk dua-duanya pun tak ada, tak guna jugak. Nanti anda salahkan broadband kat Malaysia ni teruk la apa la. Jadi, sebelum anda melanggan broadband, pastikan coverage 3G ada di tempat anda. Anda boleh check di laman web provider. Dalam kes saya, saya check coverage 3G melalui handphone saya K800i Sony Ericsson. Kalau saya guna celcom, signal 3G nya kejap ada kejap tak ada macam biskut da. Tapi kalau Maxis,3G sentiasa ada. Mujurla saya ada dua sim kad dari dua company ni. Dan saya telahpun memakai kedua-dua broadband ini di rumah saya. Dan semestinya Maxis broadband sesuai digunakan di rumah saya. Streamyx? Oh, ini broadband saya paling suka sekali untuk download mendonlod ni. Stabil dan unlimited. Laju pun boleh tahan kalau 1Mbps. Tapi rumah saya yang baru ni tak boleh pasang streamyx atas sebab-sebab yang tertentu. Kecewa. Tengah tunggu kabel fiber optik pasang kat area rumah saya tahun depan( orang TM point tu cakap la).Pakejnya pun dijangka menarik tertarik kau memang da bomm.

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: