Projek blog-pemilihan hosting

Sekarang ini saya tengah memikirkan hosting mana yang patut saya pilih samada hosting oversea atau tempatan. Kalau tempatan, kita ada http://www.exabytes.com.my dan juga embunweb.com dalam fikiran aku. Manakala hosting oversea pula ialah hostgator.com. Semuanya ada kelemahan dan kekurangan. Sekarang ni projek blog ni tengah fasa analisis. Hampir selesai dah.  Hosting ni sangat penting kerana kita taknak la bertukar-tukar hosting tiap-tiap tahun kan. Macam saya punya website ni, dah ramai orang kenal susah dah bertukar. Cuma kebaikannya free la kan. Takdela tiba masa setahun, tiba-tiba hilang dalam dunia websites ;’Website not found’. Tunggulah blog terbaru dari saya.

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

One Response to Projek blog-pemilihan hosting

  1. chipun berkata:

    jeff, aku pki domain free from co.cc then hosting kat blogger…adsense is damn easy and ada option letak nuffnang via html widget..

    tp domain tu x la canggih sgt bila ada co.cc so mebi hg leh la beli new hosting plus standard domain

    tp mmg bagus la buy domain…later dh establish xpayah nk pindah2 lagi dah..

    keep it up bro!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: