Apa maksud jism dalam bahasa inggeris?

Ni adalah nasihat untuk para peniaga atau sesiapa yang berminat untuk membuka blog. Sememangnya nama produk tu sangat penting agar supaya orang mudah ingat. Nak bagi nama kepada anak pun kena baik-baik, nak bagi produk atau domain apatah lagi.

Korang mesti tanya apa yang saya membebel ni? Ni kesnya. Aku terbaca blog Aidid Muaddib mengenai produk Dr Jism mengenai maksud JISM tu sendiri. What? Maksudnya adalah air mani? Err, aku pun tak sanggup nak sebut. Tapi aku pun search dalam internet untuk mencari kebenarannya dan hasilnya tengok gambar di bawah.

Sumber asal: jomsurf

Tapi sebelum diorang nak bagi nama, diorang tak cari ke maksud perkataan tu? Kalau tengok kamus kecik saya tak pasti boleh jumpa ke tak sebab perkataan tu adalah informal word dalam English bagi air mani. Buat malu kaum je. Saya tak mau komen mengenai produk mereka boleh caya ke tak sebab bukan keje saya nak kaji benda-benda tu.

Tips hari ni- kalau nak pilih domain atau nama produk carilah maksudnya dalam internet. Banyak kamus online ada. Tak kira dalam English ke apa ke nama produk atau domain anda pastikan maksudnya tidak pelik. Seriusly,nama tu memang crazy!

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

3 Responses to Apa maksud jism dalam bahasa inggeris?

  1. Wow, this paragraph is fastidious, my sister is analyzing these things, thus I am going to
    let know her.

  2. Bit.do berkata:

    I am curious to find out what blog system you are workingg with?
    I’m experiencing some small securit issues with my latest site and I would like to
    find something more risk-free. Do you have any recommendations?

  3. colors tv berkata:

    My brother recommended I may like this website. He was totally right.
    This submit truly made my day. You cann’t believe simply
    how so much time I had spent for this info! Thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: