Macam mana nak hilangkan gam cap gajah pada jari

Tadi ada kes orang terkena gam cap gajah pada jari. Al-kisah, nak buka penutup gam yang ketat, akhirnya terkena pada jari. Aku pun cuba cari penyelesaian. Tanya abang Zaini, dia kata tak payah buat apa2, nak dia hilang sendiri. Kikis2 guna pengikir kuku tu.Tapi ramai yang jawab suruh guna thinner atau minyak tanah.

Ada kawan aku sorang ni punya jawapan lagi best. Berikut skrip bualan aku dengan mamat ni.

Aku: A, ko tau tak macam mana nak hilangkan gam cap gajah pada jari?

A: Pegi cari tikus.

Aku: Buat pe cari tikus?

A: Nanti tikus tu gigit dan buat gajah tu lari.Hahahaha.Amacam?Best tak idea aku.

Bapak lawak gile. Tak pernah terpikir aku ada orang bagi jawapan macam tu. Anyway, aku baru first time chat dengan dia guna sametime. Memang selamba!

Aku try juga pakai thinner tapi tak berkesan. Last2 kikis gam tu pakai mengikis kuku kat kepit kuku.

Advertisements

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

11 Responses to Macam mana nak hilangkan gam cap gajah pada jari

  1. firecricket20 says:

    silap la.. si A tuh tak ckp mcm tuh.. die ckp.. Gajah kan takut tikus…nnt gajah lari la….hahahahaha…

  2. jafni says:

    nanti tulis yang betul kena bayar royalti lak.

  3. ingatkan betul tadi….susah nk tanggal gam gajah

  4. mohd mat says:

    bodoh punya jawapan..tak masuk akar

  5. jafni says:

    takkan ni pun nak amik serius?ni lawak antara kawan2 je.

  6. MJ says:

    alah,ingat betul!adik aku kena gam tu

  7. jafni says:

    boleh hilangkan gam tu..kena kikis guna pengikis kuku atau pisau.

  8. loan depot says:

    If you want to take a great deal from this paragraph then you have to apply such strategies to
    your won blog.

  9. Wakaka... says:

    Hahahaha…! Bapak lawak giler! Pecah perut aku membaca nyer..

  10. Aiman says:

    Hahaha lawak sangat…

  11. manufacturer says:

    I would like to thank you for the efforts
    you’ve put in writing this blog. I’m hoping to check out the same high-grade content by you in the
    future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me
    to get my own, personal website now 😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: