Menjadi diehard fan Rasulullah

Baru-baru ni, aku tengok rancangan Mentor. Daripada rancangan tu, aku dapati terdapat beberapa orang yang amat obses terhadap artis tu. Diorang ni sampaikan ingat semua dialog dalam cerita yang dilakonkan. Tidak kurang juga ada yang nangis-nangis nak jumpa artis tu. Memang minat habis ni.

Sekarang ni mari kita twist sikit kepala otak kita yang tak berapa betul tu. Ok,apa faedahnya kita obses atau minat habis pada artis tu? Dia bagi duit kat kita ke?Atau ajar apa-apa yang berguna?Atau mendoakan kita?Atau apa-apa yang baik la.Jawapannya tiada.Malah kita pula yang terpaksa keluarkan duit untuk beli album dia mahupun menonton cerita yang dia berlakon.

Apa kata kita jadi diehard fan Rasulullah. Kita tiru segala perbuatannya baik dari segi akhlaknya,amalannya mahupun ilmunya. Kita selawat kepadanya selalu tanda ingatan kita padanya. Segala hadis-hadis baginda kita ingat dan ikut. Maksudnya kita minat habis la ni. Ha, baru betul. Nabi SAW punyalah sayang pada kita, ada sesetengah kita buat dono je.Kalau kita ikut Nabi SAW faedah pun dapat(dapat pahala).Hidup berkat.

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: