Halatuju blog Jomsurf

Kini,sudah 9 bulan blog jomsurf berada di internet. Isi kandungannya sudah banyak dan mencecah ratus posting. Namun,aku masih tidak berpuas hati dengan pencapaian ini. Masih banyak benda aku perlu lakukan. Aku perlu redesign blog ni semula supaya lebih lebar dan pembaca boleh membaca dengan selesa.Selain itu,aku nak redesign supaya rekabentuk blog ni adalah unik dan menarik.Bukan ambik template percuma.

Setakat ni,aku tidak menjana apa-apa duit dari sini dan jumlah pengunjung pun tak ramai. Mungkin isi kandungan tak cukup kick.Apa yang harus aku lakukan ialah konsisten menulis setiap hari dan fokus pada landasan topik yang dibincangkan iaitu berkaitan internet,teknologi dan komputer.Lagipun,setakat ratus pos masih belum mencukupi untuk menjana ratusan ribu page view.

Sekali blog menjadi popular dan ramai viewer,tanggungjawab makin berat sebab kita perlu kemaskini isi kandungan menarik dan disukai ramai di samping perlu menulis tiap-tiap hari. Masa aku sehari sangat terhad.Hanya hujung minggu dapat meluangkan masa.

Apa yang inginkan satu hari nanti aku dapat review sendiri gadget2 yang terkini dan tidak bergantung pada review orang lain.Selain tu,aku nak pergi ke expo2 elektronik di US atau Jepun untuk mendapat maklumat terkini perkembangan teknologi masa kini dan keluaran terbaru ciptaan mereka.

Aku mahu blog aku jadi macam paultan,blog automotif yang sukar disaingi.Itulah cita-cita ku.Huhu.Insyaallah.Aku juga nak kembangkan ilmu dalam wordpress ni.Esok2 nanti boleh aku ajar orang lain buat blog.Malaysia boleh!

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: