What was happened in Konvensyen Pakar Bisnes Internet

  • Aku pergi seorang je ke konvensyen ni. Tak ada kawan. Orang tanya aku, ‘belajar lagi ke atau kerja dah?’. Nampaknya wajah aku tak makan usia.Hehehe.
  • Bila aku cakap aku kerja bahagian IT, mereka ingat aku pandai internet,buat website dan macam-macam teknikal komputer.Ya, memang pandai tapi tak semua benda.
  • Ramai orang tukar-tukar kad dan ambil gambar dengan speaker konvensyen. Teringin tapi malu sebenarnya. Hehe.
  • Patric Chan hilang hanset masa hari terakhir dan konvensyen dah nak bersurai. Dem. Siapa la pencuri tu. Siap nangis lagi sebab bukan kerana hilang hanset tapi maklumat peribadi seperti SMS,no phone dan gambar-gambar famili. Dah tentu dia seorang kaya mampu beli 10 biji iPhone tapi benda2 dalam phone tu mesti tidak mampu dicari ganti. Akibatnya aku balik pukul 9 lebih. Memang menganggu perasaan sedikit. Terkilan ada gak sebab pencuri datang ke majlis tu. Kenalpasti suspek dalam rakaman video tapi tak pasti dia betul-betul curi iPhone Patric atau kita hanya bersangka-sangka.
  • Masa Patric Chan cakap hanset dia hilang, tiba-tiba suasana meriah menjadi suram. Terus mood majlis hilang. Lepas tu ramai pakar penyiasat peribadi muncul membuat penaakulan bagaimana kejadian tu berlaku. Kemungkinan itu dan ini. Akhirnya seorang suspek ditemui dalam video.
  • Konvensyen berlangsung di Wisma MCA ketika Mesyuarat Agung Tahunan MCA. Jadi ramaila orang MCA datang berlegar di Wisma tu.Yang bestnya ada quote pada belakang baju t-shirt perwakilan tu tulis ‘Say no to PAS hudud’. Bukan sorang, ramai. Aku tak boleh nak ambil gambar sebab orang tengah ramai. Takut obvious sangat.
  • Hanya makan roti masa makan tengahari sebab nak elak ngantuk masa seminar. Terbukti berkesan!
  • Menari ala-ala seminar Dr Azizan untuk exercise. Hmmm..

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: