Bagaimana nak start bisnes internet ni?

Isteri saya kini giat menjual produk digitalnya. Setiap hari ada seorang dua beli. Macam mana isteri mula? Isteri saya kerap pergi seminar dan training untuk mendalami ilmu yang bakal dimasukkan dalam produk digitalnya. Bayangkan jika satu produk dijual dalam RM50x30 orang (dengan andaian setiap hari seorang beli), dah dapat RM1500! Kalau 3 produk, anda dah boleh bekerja sendiri duduk rumah je!

Macam saya bagitau dalam post sebelum ni, nak buat duit tak semestinya buat blog. Saya tengok sebenarnya blog ni berperanan untuk mempromosi sesuatu produk dengan feel lebih LIVE untuk satu-satu website tu.

Menambah ilmu
Masa Al-Quran mula-mula diturunkan, apakah perkataan pertama dalam ayat tersebut?Ya, ‘Bacalah'(terjemahan). Semuanya bermula membaca dan menimba ilmu. Yang penting mestilah buat benda yang anda minat. Jika anda minat buat bisnes, belajar sampai pakar! Kalau nak buat bisnes jual burger bakar, belajar sampai pandai!Lepas tu kenalah belajar dengan pakar digital produk macam mana nak start bisnes internet.

Belajar daripada pakar produk digital sekarang!

Rahsia Produk digital
Bukanlah rahsia sebenarnya. Produk digital ni boleh jadi dalam bentuk ebook, audio atau video. Kepada yang masih tercari-cari jalan nak buat produk digital tu, inilah ilmu patut dicari. Ia akan menerangkan langkah-langkah mencari niche produk digital pasti terjual! Berdasarkan ilmu dalam ebook ni, rasanya murah sangat kot.

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: