Akhirnya aku menjadi pengguna Unifi

Setelah 2 tahun lebih menjadi pengguna broadband P1, akhirnya aku upgrade broadband aku kepada Unifi.Yeah..memang laju siut. Nak jadikan cerita, lepas raya puasa baru-baru ni, internet P1 aku down selama seminggu. Puas menelefon orang P1, orang call centre ni asyik suruh reset modem je. Aku pun naik angin la. Asyik reset je kerjanya. Jadi bermula dari situ aku mula berkira-kira nak guna Unifi.

Tapi masalahnya, Unifi ni bukan portable internet macam P1. Jadi apa yang perlu aku buat ialah data plan hanset. Maksudnya kalau nak pakai internet masa balik kampung, tethering guna hanset la. Selesai masalah di situ.

Lagipun aku perlukan Unifi supaya aku takde la balik lewat sangat siapkan kerja kat ofis.Boleh sambung kerja kat rumah kalau ada apa-apa isu.Buat masa ni ada tawaran free 55 channel untuk sebulan dalam HyppTV. Percuma installation. Selaku orang yang takde astro,dapatla tengok channel-channel baru. Buat masa ni aku ingat nak guna P1 lagi seminggu. Lepas tu baru terminate.

Cuma aku terfikir gak buat apa nak internet laju-laju? Internet laju ni boleh ke buat duit?Macam satu pembaziran, tapi rasanya ada keperluan. Hmm….

Perihal jafni
Full name is Ahmad Jafni bin Abdul Hanan. Work as computer programmer. Also working on blog Jomsurf.com which not popular yet but will become popular later.Hehehe.What I wrote in this blog are just opinion and cannot be used as point to debate and please take it with open mind.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: